Тотален рекорд: Григор Димитров спечели колосална сума пари, каквато дори не е доближавал на Ролан Гарос


Тотален рекорд: Григор Димитров спечели колосална сума пари, каквато дори не е доближавал на Ролан Гарос
Снимка: Колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

9387 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се радва на доста по-успешна втора надпревара от Големия шлем за годината в сравнение с първата. На Australian Open изненадващо отпадна от Нуно Боржеш в третия кръг, докато на Ролан Гарос вече се класира за четвъртфиналите.

И то след като загуби само един сет в четирите си мача в Париж. 33-годишният хасковлия преодоля последователно Александър Ковачевич, Фабиан Марожан, Зизу Бергс и Хуберт Хуркач (номер 8 в света). Единственият загубен сет бе срещу белгиеца в мач, който се игра в два дни и бе постоянно преместван, а чакането за двамата продължи дълги и уморителни часове.

Рекорден награден фонд на Ролан Гарос за всички времена

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ЯНИК СИНЕР ПО ТВ: КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ 1/4-ФИНАЛА ОТ РОЛАН ГАРОС?

За първи път в кариерата си Григор Димитров стига четвъртфиналите на Ролан Гарос. А предвид и че общият награден фонд на надпреварата през тази година е рекорден за всички времена, то едва ли е изненада, че до момента той си е заслужил сума, каквато никога не е доближавал преди на Откритото първенство на Франция.

Още: "Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)

Наградният фонд на Ролан Гарос отбеляза личен рекорд от над 53 милиона евро (53 478 000 евро), като увеличението спрямо миналата година е с цели 7,82%. За сравнение - победителят в турнира ще прибере 2 400 000 евро, което е с 4,35% повече от това, което прибра Новак Джокович през миналата кампания.

Колко пари спечели Григор Димитров от Ролан Гарос?

Григор Димитров на Ролан Гарос

Така сумата за тенисистите, които достигнаха четвъртфиналната фаза, за тази година е 415 хиляди евро. Това е с 3,75% повече от това, което Димитров и компания щяха да приберат преди година, ако бяха стигнали до тази фаза.

Още: КРЪВ по Гришо: Летящият българин за точката на турнира в Ролан Гарос - Димитров пострада (ВИДЕО)

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

За сравнение - преди година Григор Димитров стигна до четвъртия кръг на Ролан Гарос (тоест една фаза преди тази, на която се намира в момента), а с това си заслужи 240 хиляди евро, което е близо два пъти по-малко.

Остават още четири места за четвъртфиналната фаза, като предстоят да се изиграят срещите от другата половина. За тях ще спорят Алекс де Минор срещу Даниил Медведев, Новак Джокович срещу Франсиско Серундоло, Тейлър Фриц срещу Каспър Рууд и Александър Зверев срещу Холгер Руне.

69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса

Вратата на Ролан Гарос към 1/2-финалите дори се поотвори за Григор Димитров, но най-добрият в тениса за 2024-та година я тресна мощно (ВИДЕО).

"Никога не съм изпитвал нещо подобно": Григор Димитров бе много ядосан - постави на място всички на Ролан Гарос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички