Ужасен край за Григор Димитров на "Уимбълдън" - контузия прекрати мача му с Медведев


Ужасен край за Григор Димитров на "Уимбълдън" - контузия прекрати мача му с Медведев
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

41600 0

Григор Димитров е аут от "Уимбълдън". Независимо че демонстрира отличен тенис и започна феноменално мача си срещу Даниил Медведев, българинът е аут от турнира заради контузия, която получи по време на мача... 

Той поведе с 3:0 в геймовете, но след това допусна да бъде пробит и получи травма в областта на слабините при резултат 3:2 в своя полза. 

След като Медведев записа 4-ти пореден гейм в своя полза, Димитров поиска медицински таймаут, като напусна корта. След кратка пауза, той се завърна, но очевидно не можеше да продължи. При рестарта на играта Медведев записа гейм само с асове, като българинът трудно се придвижваше дори за посрещане на началните удари на Медведев. 

Гришо се опита да сервира при 3:5, но след изпълнението на първия си начален удар веднага се хвана за слабините и се наложи да прекрати участието си. Повече подробности за контузията на Григор Димитров четете тук

Преди старта на този двубой, Димитров беше лидер в турнира по спечелени точки при вкаран първи сервис. Играта му вървеше, а и в мача с Медведев влезе отлично. 

Все още не се знае каква точно е травмата на българина, както и колко време ще се възстановява, но радостното е, че все пак няма да загуби точки от тазгодишното си издание. И през 2023 година той записа участие на осминафиналите. 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Четете в следващите редове как се разви злощастният за Гришо двубой: 

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор Димитров избра да сервира първи в мача. Силен първи сервис на Гришо му помогна да вземе първата точка с мощен форхенд (15:0). Сечен бекхенд на българина обърка Медведев и 30:0. Хасковлията реши да излезе на мрежата, а от това с удар по правата се възползва руснака (30:15). Медведев не успя да влезе в разиграването с удар в мрежата, а след това Гришо спечели първия гейм.

2:0 (пробив) - топка в аут и 15:0 в полза на Григор. За съжаление, Гришо повтори грешката на противника си за 15:15 след лош бекхенд. Класическо разиграване и отличен бекхенд от Медведев за 15:30. Стигна се до 30 равни след непредизвикана грешка от форхенд на Даниил. Двойна грешка и шанс за пробив на Гришо. За съжаление, българинът го пропиля след слаб ретур (40:40). Грешките от Медведев продължиха - този път от форхенд, предимство за Гришо и нов шанс за пробив. А той стана факт след отлично отиграване!

3:0 - Григор не успя да анализира точката и Медведев поведе (0:15). Форхендът на Медведев продължи да му играе лоша шега (15:15). Отличен втори сервис на Гришо, насочен към форхенда на Медведев, и 30:15. Последва пропуск от бекхенд слайс на българина (30:30). Силен сервис спечели геймбол на Гришо (40:30). Топка в аут и пробивът е затвърден!

3:1 - Брилянтно разиграване, в което Гришо се раздаде до последния момент, но в крайна сметка бе матиран с бекхенд по диагонала, а след това поведе и с 0:30. Последва обаче седма грешка от форхенд на Медведев (15:30). След това руснакът взе първия си гейм. 

3:2 (пробив) - Геймът започна зле за Григор, тъй като той изостана с 0:15. Последваха обаче две страхотни точки на първи сервис и резултатът бе обърнат (30:15). Непредизвикана грешка от Гришо след дълбок ретур на Медведев (30:30). Медведев стигна до точка за връщане на пробива, когато излезе на мрежата и матира Димитров (30:40). Димитров намери точната зона на линията и обърка плановете на Даниил (40:40). Григор се опита да вкарва по-силни бекхенди и това му изигра лоша шега, защото нацели мрежата и даде нова точка за пробив на Медведев. Лошо докосване от Гришо и пробивът бе върнат.

В този гейм Гришо се подхлъзна лошо на тревата, като това доведе до сериозни проблеми в придвижването му на корта! 

3:3 - Подаването на Медведев започна с много силен ас (0:15). Грешка на руснака обаче за 15:15. Още една такава от форхенд и преднина за Гришо (30:15). Медведев обаче се върна в гейма след добър сервис, който обърка Григор (30:30). Даниил спечели точка след дълга размяна на удари, в която след ретура Гришо имаше малшанс да се подхлъзне и да сгреши (30:40). Удар в аут на Димитров и 3:3 - затвърден пробив.

3:4 (пробив) - Нови проблеми за Григор, който допусна две непредизвикани грешки и се стигна до 15:30. Втори пореден бекхенд на Гришо изневери и това доведе резултатът до 15:40 - две точки за втори пореден пробив в полза на руснака. Геймът приключи с форхенд далеч в аут от страна на българина. 

След втория пореден пробив, Димитров поиска намеса на физиотерапевт заради травмата, която получи в гейм №5. Проблемът е в областта на слабините. 

3:5 - Намесата на физиотерапевта не помогна особено - Григор се върна на корта, но изглеждаше в тежко физическо състояние и дори навеждането при посрещане изглеждаше трудно за българина. Медведев реализира 3 аса и спечели на 0. 

Край на мача - Заради контузията си Григор не успя да продължи. Той започна сервис гейма си, но още след първия начален удар се хвана за контузената област и беше ясно, че няма как да продължи да се бори. 3:5, 0:15 и край на битката, която обещаваше да е много интересна. 

Преди Григор Димитров срещу Даниил Медведев

*Около 17:35 приключи първият мач на корта между дамите Жасмин Паолини и Медисън Кийс. Втората бе принудена да се откаже след контузия в края на третия сет при 1:1 (6:3, 7:6(6), 5:5 в отделните части).

*В 20:02 приключи срещата между Яник Синер и Блейк Шелтън. Италианецът се наложи с 3:0 сета (6:2, 6:4, 7:6(9). По този начин дойде времето и на Григор Димитров, който се очаква да започне около 20:30 часа!

Мачът бе поставен като трети на корт №1. Там програмата започва с мача между Жасмин Паолини и Медисън Кийс, а след това предстои и сблъсъкът между Яник Синер и Бен Шелтън. Когато те приключат, ще дойде ред на Димитров и Медведев.

Руснакът игра на полуфиналите на Уимбълдън през миналия сезон и ще има да защитава доста точки, ако иска да остане близко до топ 4. Освен това ще търси по-добре представяне след отпадането на Ролан Гарос още на 1/8-финалите (по-рано през годината игра финал на Australian Open, но загуби от Яник Синер). Григор пък не е стигал 1/4-финалите на любимия си турнир от 2014 година. През миналата година пък отпадна на 1/4-финалите след оспорвана битка с Холгер Руне.

Обнадеждаващо за Димитров е, че срещу представители на топ 10 през 2024-та година има 5 победи и 4 загуби. В преките им мачове обаче Медведев има 7 победи и 3 загуби. Само един от тях е бил на трева - първата им среща през 2017-а година, когато в Куинс българинът печели с 2:1. Един от сблъсъците пък е бил на Голям шлем - през 2019-а, когато руснакът надделява с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички