Това, което стана на Уимбълдън, се случи за едва втори път в кариерата на Григор Димитров


Това, което стана на Уимбълдън, се случи за едва втори път в кариерата на Григор Димитров
Снимка: Getty Images

4132 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава своето приключение на турнира от Големия шлем - Уимбълдън. Българинът постигна победа над китаеца Джунченг Шанг с 3:2 сета в 1/32-финалната фаза, след като изоставаше с 0:2.

Исторически обрат за Григор Димитров

Въпреки многото си пропуски в мача, играта на мотивирания китаец, ужасяващият вятър - Гришо успя да запази самообладание и да ликува в края. Този негов обрат обаче е едва втори в кариерата му.

Още: Амбициозен китаец, ужасен вятър и много грешки НЕ попречиха на Григор Димитров - Гришо повтори чудо и продължава на Уимбълдън

За Гришо това е втори в кариерата обрат от 0:2 до 3:2 сета за Димитров. Първият такъв бе факт сравнително наскоро - в първи кръг на миналогодишния US Open срещу Алекс Молчан.

Григор Димитров с втора победа на Уимбълдън

Това обаче далеч не е всичко за Димитров. Хасковлията спечели и втория си петсетов мач на "Уимбълдън" от общо четири - първият такъв беше през паметната за него 2014-та в трети кръг срещу Александър Долгополов.

През 2013-та Гришо загуби от Грега Земля в пет сета, а през 2019-а допусна да бъде обърнат от 2:0 до 2:3 от Корентен Муте. Сега емоциите обаче бяха на другия полюс за почитателите на световния номер 10.

За Григор Димитров обаче почивка няма да има и следващият му мач е още утре. Опонент на българина ще бъде френският представител Гаел Монфис, който елиминира Стан Вавринка след победа с 3:0 сета.

След дълги часове чакане: Вторият двубой на Григор Димитров на Уимбълдън бе отложен

"Едно от най-плашещите разигравания" - Григор Димитров си спомни за мач, след който буквално е припаднал (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички