След 13 години и 508 мача: Матс Хумелс официално се раздели с Борусия Дортмунд


След 13 години и 508 мача: Матс Хумелс официално се раздели с Борусия Дортмунд
Снимка: GettyImages

716 0

Германският гранд и финалист в Шампионска лига - Борусия Дортмунд, официално съобщи, че се разделя с ветерана в своята отбрана Матс Хумелс.

Договорът на бившия германски национал изтече в края на сезона, и той няма да получи предложение за продължаване, така че ще стане свободен агент.

Съобщението на Борусия Дортмунд

Още: Зловещо проклятие тегне над стадионите за Европейското по футбол в Германия - само половината са домове на елитни клубове

Матс Хумелс и Борусия Дортмунд се разделиха

"След общо над 13 години успешно сътрудничество, пътищата на Борусия Дортмунд и Матс Хумелс се разделят", потвърдиха от клуба и добавиха, че решението е резултат от разговори, които директорите Ларс Рикен и Себастиан Кел са провели с футболиста през седмицата.

"Заедно отпраднувахме големи успехи и изживяхме незабравимо време. Споделените моменти траят завинаги. Благодарим за всичко", обърнаха се от клуба към защитника.

35-годишният Хумелс за пръв път изигра мач за Борусия Дортмунд на 29 януари 2008 година. През кариерата си с отбора той е изиграл 508 мача, в които е отбелязал 38 гола и е направил 23 асистенции.

Още: Томас Тухел си тръгна, но Байерн Мюнхен все още иска да привлече неговия любимец

Още: Кардинални промени в Байерн Мюнхен - клубът продава шест големи звезди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички