10 от Лудогорец не издържаха срещу Андерлехт в Лига Европа - скандален съдия беляза мача


10 от Лудогорец не издържаха срещу Андерлехт в Лига Европа - скандален съдия беляза мача
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2053 0

Лудогорец бе победен с 0:2 от Андерлехт в третия си мач от втория по сила европейски турнир - Лига Европа. "Орлите" играха голяма част от срещата с 10 души на терена, в която словашкият рефер - Филип Глова, бе център на вниманието с някои свои решения.

Българският шампион бе заринат с картони. Лудогорец получи цели 8 такива + червения картон на Кайо Видал в 30-ата минута, който до голяма степен реши изхода от двубоя в Брюксел.

В герои за белгийския гранд се превърнаха двамата голмайстори - Самуел Едози (67') и Андерс Дрейер (94'). Разградчани успяха да разпечатат противниковата врата в 90', когато Руан Секо се разписа, но попадението бе отменено поради засада.

С второто си поражение в турнира този сезон Лудогорец се намира на 33-ото място в Лига на конференциите с 1 точка в актива си след 3 изиграни мача.

Андерлехт надви 10 от Лудогорец

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути Лудогорец можеше да поведе. Първият корнер в мача донесе шанс на Диниш Алмейда да отбележи, но топката свари защитника неподготвен и той отигра с бедро в аут. Андерлехт бързо се окопити и погледна към вратата на Бонман. Ашимеру отправи силен шут от над 20 метра, минал покрай вратата на разградчани. След десетина минути игра и белгийският колос стигна до чисто положение. От упор Васкес стреля с глава, намирайки тялото на Бонман. Нападателят засече хубаво центриране от дясното крило.

В средата на полувремето разградчани отново погледнаха към вратата на домакините. Удар на Дуарте не затрудни особено Косеманс, който минута преди това пресече и опасно подаване на Рик Джонатан.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

След около половин час игра реферът Филип Глова беше повикан да разгледа решение в средата на терена. Кайо Видал влезе в единоборство с Тристан Дегрийф. Първоначално реферът отсъди фал с жълт картон за бразилския флангови футболист на Лудогорец, но след преглед на ВАР взе решение да го изгони, след като видя удар с ръка.

Словашкият рефер раздаде доста леки картони до края на полувремето за Вердон, Рик и Педро Нареси, а феновете на "орлите", заели местата си на "Лото Парк", хвърлиха десетина бутилки и чаши по терена. Реферът Глова категорично изпусна контрола на двубоя, давайки дузина поводи на футболистите на двата отбора да започнат да бъдат твърде агресивни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Маджийд Ашимеру стреля от трудна ситуация, но опитът на халфа бе силен, но много неточен. Малко по-късно Педро Нареси отговори с точен изстрел, но не достатъчно добър, за да затрудни Колин Коосеманс.

15 минути по-късно бе показан още един жълт картон за играч на Лудогорец, а именно - вратарят Хенрик Бонман. В 68-ата минута домакините от Белгия излязоха напред в резултата след серия от рикошети. Самуел Едози се разписа, след като преди това Бонман отрази удар на съперников футболист. Оливие Вердон също стори това, ала топката се озова у Едози, който все пак реализира - 1:0 за Анделрехт.

След попадението за домакините футболистите на Игор Йовичевич показаха желание да върнат ревенството, като започнаха да владеят повече топката. В 81-ата минута Ерик Маркус спечели фал, от който обаче "орлите" не успяха да създадат опасност за вратаря на Андерлехт.

В 90-ата минута на двубоя Лудогорец изравни резултата. "Орлите" получиха нарушение, а Педро Нареси отправи удар с глава, който срещна гредата на Андерлехт. Кълбото се върна назад към Руан Крус, който отблизо изравни резултата. След преразглеждане на сиутацията реферският екип отмени попадението, след като отсъди засада при отиграването на Нареси и резултатът в Брюксел остана 1:0 за домакините.

Само няколко минути след кратката си радост, Лудогорец допусна втори гол дело на Андерс Дрейер, намерил далечния ъгъл на Бонман след пас на Каспер Долберг - 2:0.

СЪСТАВИ

Андерлехт: Косеманс, Аугустинсон, Дендонкер, Симич, Фокет, Ритс, Ашимеру, Де Грееф, Строеквенс, Дрейер, Васкес

Лудогорец: Бонман, Сон, Алмейда, Вердон, Фон Витри, Дуарте, Чочев, Нареси, Рик Джонатан, Дуа, Видал

ПРЕДИ МАЧА

До момента "орлите" имат само една точка след първите си два мача. В първия двубой Лудогорец загуби с 0:2 от Славия Прага, а след това завърши наравно 0:0 срещу Виктория Пилзен. Тези резултати поставят българския отбор на 28-а позиция в класирането.

От своя страна, белгийският Андерлехт започна силно, спечелвайки с 2:1 срещу Ференцварош, а след това записа същата победа като гост на Реал Сосиедад. Това поставя Андерлехт сред водещите отбори на седмата позиция.

Лудогорец изпитва сериозни кадрови проблеми. Основни играчи като Бърнард Текпетей и Антон Недялков са извън игра от доста време, а сега и Якуб Пьотровски е извън строя, след като претърпя операция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички