Ел Класико НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона 0:0, Винисиус с уникален пропуск (СНИМКИ)


Ел Класико НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона 0:0, Винисиус с уникален пропуск (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7346 0

Време е за първото Ел Класико за сезон 2024/25. Големият испански сблъсък е на дневен ред с обещание за изключителен футбол и много емоции, а крайният изход изглежда непредвидим. Реал Мадрид е считан за фаворит, но демонстрираното до момента от двата гранда показва, че Барселона е в изключителна форма и е готова да подчини "кралете" в собствения им дом. 

Мачът на мачовете е в събота вечер от 22:00 часа българско време на "Сантяго Бернабеу", като може да следите Ел Класико НА ЖИВО в Sportlive.bg

Къде да гледаме Реал Мадрид - Барселона по ТВ?

ГАЛЕРИЯ: БИТКАТА РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА В СНИМКИ

Реал Мадрид - Барселона НА ЖИВО

ПЪРВО ПОЛУРЕМЕ

Още в първите минути на мача Едуардо Камавинга отправи прецизен извеждащ пас към Килиан Мбапе, който се озова в отлична позиция срещу Иняки Пеня, но не успя да насочи топката към вратата. Мбапе обаче беше в засада, така че дори и да бе отбелязал, голът нямаше да бъде зачетен.

Малко след това Винисиус направи смел индивидуален пробив, опитвайки се да преодолее трима играчи на Барселона, но в крайна сметка спечели само корнер за своя отбор. Реал Мадрид получи още няколко ъглови удара в следващите минути, но не успя да създаде реална голова опасност.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

ГАЛЕРИЯ: БИТКАТА РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА В СНИМКИ

В 12-ата минута Пау Кубарси не успя да овладее дълго подаване, което позволи на Килиан Мбапе да се добере до топката. Мбапе опита да изненада Иняки Пеня, който беше излязъл напред, но изстрелът на френския нападател прелетя над вратата на Барселона.

Каталунците веднага отговориха с първата си сериозна възможност. Ламин Ямал получи извеждащ пас и се насочи към вратата, преследван плътно от Ферлан Менди, което затрудни завършващия му удар. Изстрелът му беше слаб и Андрий Лунин безпроблемно улови топката.

Малко по-късно, след около 15 минути игра, Камавинга отново отправи извеждащо подаване към Мбапе. Този път Мбапе реши да подаде на свободния Джуд Белингам, който стреля от близка дистанция, но Пеня успя да спаси с блестяща намеса. Въпреки това, ако топката бе влязла в мрежата, попадението щеше да бъде отменено, тъй като Мбапе бе в засада при началото на атаката.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Лунин, Васкес, Милитао, Рюдигер, Менди, Чуамени, Камавинга, Валверде, Белингам, Винисиус, Мбапе

Барселона: Пеня, Кунде, Балде, Мартинес, Кубарси, Рафиня, Педри, Касадо, Фермин, Ямал, Левандовски

Най-важното преди Ел Класико

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всичко, което трябва да знаете за Ел Класико - дата, час, ТВ излъчване, очаквания

Реал Мадрид може да има само една загуба през този сезон (и то в Шампионска лига), но отборът получава сериозно количество критики за игровата си форма. Независимо от това, "кралете" са без поражение в Ла Лига, а срещу Борусия (Дортмунд) демонстрираха, че могат да играят доминиращ футбол при обрата от 0:2 до 5:2. 

Барселона пък регистрира поражение в Ла Лига, но след само 10 кръга вече води с 3 точки на Реал Мадрид в челото, а воденият от Ханзи Флик тим разполага с най-атомното нападение в топ 5 първенствата на Европа - 33 гола в 10 срещи. 

Левандовски е най-резултатният играч в топ първенствата

Отсъстващи футболисти 

Домакините от Мадрид имат сериозни проблеми със състава от самото начало на сезона, които се задълбочиха след срещата с Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига. Тибо Куртоа и Родриго получиха контузии и изпускат Ел Класико. Дани Карвахал е аут до края на сезона, а Дейвид Алаба и Браим Диаз още не са готови за игра. 

Карвахал е един от големите отсъстващи в Ел Класико

Лазаретът на Барселона пък е все по-празен, като в последните седмици в първия състав се завърнаха Френки де Йонг, Гави, Фермин Лопес и Дани Олмо. Аут за срещата са трайно контузените Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Марк Андре Тер Щеген и Марк Бернал. Феран Торес има мускулни проблеми, а Ерик Гарсия е под въпрос, но се очаква да попадне в групата за мача. 

Фаворит в срещата 

Реал Мадрид продължава да е фаворит в първото за сезона Ел Класико, но коефициентите за победа на Барселона драстично намаляват в последните часове, особено след победата шедьовър над Байерн Мюнхен. 

В последните години зарядът в мача далеч не беше толкова висок, най-вече заради финансовите затруднения на тима, но с оглед формата на Барселона и ниското ниво на интензитет в играта на Реал, очакванията са за изравнен сблъсък. 

Винисиус ше получи Златната топка след първото Ел Класико за сезона

Скорошна история 

Реал Мадрид се намира в серия от 4 поредни победи срещу Барселона в официални мачове - два за първенство, един за Суперкупата на Краля и един за Купата на Краля. Особено тежко беше поражението на Барселона с 4:1 в началото на годината в мач за Суперкупата. 

Като гост на "Бернабеу" Барселона продължава да играе силно, като последната победа на тима беше през март 2023 с 0:1 за Купата на Краля. Само година по-рано пък Барса удари с 4:0 в Мадрид своя голям опонент. 

Рафиня е с основна роля за възхода на Барселона при Ханзи Флик

Двубоят е 258-ми официален в историята на съперничеството, като преди изиграването на Ел Класико на 26.10 Реал Мадрид има 105 успеха срещу 100 за Барселона. В Ла Лига разликата отново е от 5 победи - 79 срещу 74 в полза на Реал. На "Бернабеу" статистиката е както следва: 

  • 68 победи за Реал Мадрид 
  • 25 равенства 
  • 31 победи за Барселона
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички