Очаквайте Ел Класико НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона


Очаквайте Ел Класико НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive.bg

1738 0

Време е за първото Ел Класико за сезон 2024/25. Големият испански сблъсък е на дневен ред с обещание за изключителен футбол и много емоции, а крайният изход изглежда непредвидим. Реал Мадрид е считан за фаворит, но демонстрираното до момента от двата гранда показва, че Барселона е в изключителна форма и е готова да подчини "кралете" в собствения им дом. 

Мачът на мачовете е в събота вечер от 22:00 часа българско време на "Сантяго Бернабеу", като може да следите Ел Класико НА ЖИВО в Sportlive.bg

Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона - епизод №1 за 2024/25

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всичко, което трябва да знаете за Ел Класико - дата, час, ТВ излъчване, очаквания

Най-важното преди Ел Класико

Реал Мадрид може да има само една загуба през този сезон (и то в Шампионска лига), но отборът получава сериозно количество критики за игровата си форма. Независимо от това, "кралете" са без поражение в Ла Лига, а срещу Борусия (Дортмунд) демонстрираха, че могат да играят доминиращ футбол при обрата от 0:2 до 5:2. 

Барселона пък регистрира поражение в Ла Лига, но след само 10 кръга вече води с 3 точки на Реал Мадрид в челото, а воденият от Ханзи Флик тим разполага с най-атомното нападение в топ 5 първенствата на Европа - 33 гола в 10 срещи. 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Левандовски е най-резултатният играч в топ първенствата

Отсъстващи футболисти 

Домакините от Мадрид имат сериозни проблеми със състава от самото начало на сезона, които се задълбочиха след срещата с Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига. Тибо Куртоа и Родриго получиха контузии и изпускат Ел Класико. Дани Карвахал е аут до края на сезона, а Дейвид Алаба и Браим Диаз още не са готови за игра. 

Карвахал е един от големите отсъстващи в Ел Класико

Лазаретът на Барселона пък е все по-празен, като в последните седмици в първия състав се завърнаха Френки де Йонг, Гави, Фермин Лопес и Дани Олмо. Аут за срещата са трайно контузените Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Марк Андре Тер Щеген и Марк Бернал. Феран Торес има мускулни проблеми, а Ерик Гарсия е под въпрос, но се очаква да попадне в групата за мача. 

Фаворит в срещата 

Реал Мадрид продължава да е фаворит в първото за сезона Ел Класико, но коефициентите за победа на Барселона драстично намаляват в последните часове, особено след победата шедьовър над Байерн Мюнхен. 

В последните години зарядът в мача далеч не беше толкова висок, най-вече заради финансовите затруднения на тима, но с оглед формата на Барселона и ниското ниво на интензитет в играта на Реал, очакванията са за изравнен сблъсък. 

Винисиус ше получи Златната топка след първото Ел Класико за сезона

Скорошна история 

Реал Мадрид се намира в серия от 4 поредни победи срещу Барселона в официални мачове - два за първенство, един за Суперкупата на Краля и един за Купата на Краля. Особено тежко беше поражението на Барселона с 4:1 в началото на годината в мач за Суперкупата. 

Като гост на "Бернабеу" Барселона продължава да играе силно, като последната победа на тима беше през март 2023 с 0:1 за Купата на Краля. Само година по-рано пък Барса удари с 4:0 в Мадрид своя голям опонент. 

Рафиня е с основна роля за възхода на Барселона при Ханзи Флик

Двубоят е 258-ми официален в историята на съперничеството, като преди изиграването на Ел Класико на 26.10 Реал Мадрид има 105 успеха срещу 100 за Барселона. В Ла Лига разликата отново е от 5 победи - 79 срещу 74 в полза на Реал. На "Бернабеу" статистиката е както следва: 

  • 68 победи за Реал Мадрид 
  • 25 равенства 
  • 31 победи за Барселона
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички