Христо Стоичков за младите ни играчи: Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко за тренировки


Христо Стоичков за младите ни играчи: Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко за тренировки
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1721 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори за Европейското първенство по футбол 2024, на което България отново е сред липсващите. Бившата звезда на Барселона открои някои от проблемите на българския футбол и защо някои съседни страни се справят драстично по-добре от нас.

Той е категоричен, че Балканите са една много специална зона, от която са излезели много качествени играчи през години, печелили куп колективни и индивидуални отличия. Стоичков обясни, че в България не се работи правилно с младите таланти.

"Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш, да изпълняваш наставленията на треньора или дори на публиката. Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки“, завърши той.

Още: Всички говорят за Украйна на Европейското по футбол, но... не и за България

Тъжната истина за българския футбол от Христо Стоичков

"На мен не ми харесва начинът на работа. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат много чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на Европейско първенство, като много от играчите минаха през неговата школа", заяви той пред "L'Equipe".

Легендата отличи, че в Хърватия, Сърбия и дори Черна гора има големи играчи. "В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид - няма. Боли ме да го кажа, но това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават с останалите".

Още: Фабрицио Романо излъга и подведе милиони за Европейското по футбол

Голмайсторът на Европейското по футбол - Жорж Микаутадзе, се нареди до Христо Стоичков и 5-кратен носител на Шампионска лига

Цветомир Найденов обяви трансфера на българин, поздравяван от Стоичков, в ЦСКА 1948

"Той ги учеше на тънкостите": Играчът на ЦСКА, от когото Христо Стоичков и Любо Пенев са се учили

Христо Стоичков пожелал Стоян Орманджиев и Филип Филипов да бъдат сменени в ЦСКА?

Моуриньо ще бъде треньор на Стоичков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички