Компания за спортно разузнаване: Ако не бе взет от България, Кордоба би струвал £7 милиона


Компания за спортно разузнаване: Ако не бе взет от България, Кордоба би струвал £7 милиона
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

11902 0

Компанията "Twenty First Group", водеща в спортното разузнаване, определи сделката, която Норич направи с Левски за Хосе Кордоба, за "феноменална". Защитникът премина в английския клуб това лято срещу 3,5 милиона евро. Според компанията това е една от най-добрите ранни летни сделки.

Сделката с Левски - "феноменална" за Норич

"Някои играчи наистина ще експлодират, а други ще паднат от скала. В крайна сметка, тук говорим за хора, не говорим за роботи. Въз основа на средната прогноза за играч с неговия профил, ние вярваме, че достигането на ниво във Висшата лига след две до три години изглежда доста вероятно", каза за панамеца Омар Чаудхури от "Twenty First Group". И допълни че придобиването на такъв играч за посочената сума е "феноменална сделка".

Норич били направили

"Обикновено, когато влезеш във Висшата лига, очакваш да похарчиш между 10 и 20 милиона паунда за титулярен централен бек за отбор от долната половина. Така че това изглежда като наистина разумен бизнес от Норич и бих казал също отражение на техния аналитичен подход към набирането на персонал.

Още: В Англия сринаха Левски: В Чемпиъншип щяха да са на между 14-и и 18-о място

Другаде Кордоба би струвал до 7 млн. паунда

Ако излизате на пазара, за да купите играч с такова качество и пазарът е или Английската футболна лига, или в рамките на западноевропейския футбол, обикновено бихте платили доста значителна такса от порядъка на 5 до 7 милиона евро, като се има предвид възрастта му също. Но тъй като той идва от по-малко известен пазар, който не е бил толкова проучван, ще сте склонни да плащате много по-малко", анализира той цитиран от edp24.co.uk.

Чаудхури отбелязва, че на ниво Чемпиъншип Левски щеше да се бори за между 14 и 18 място, но в защита са наистина добри.

Има добри играчи и в България

"Обикновено клубовете от Чемпиъншип не търсят в България таланти. Но може да има добри играчи в България и със сигурност смятаме, че такъв е случаят с Кордоба. Но всъщност, в защита, те са наистина добри и Кордоба очевидно е бил в основата на тази защита за тях. Така че това показва, че той е ключов играч и следователно играч, способен да потенциално да играе на ниво Чемпиъншип" уточнява човекът от компанията. А ето как компанията срази Левски. 

Легенда на Левски: Пламен Андреев ще си върне формата и ще помогне на клуба

Хосе Кордоба: Чувствам се щастлив в Норич, тук е като семейство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички