В Англия сринаха Левски: В Чемпиъншип щяха да са на между 14-и и 18-о място


В Англия сринаха Левски: В Чемпиъншип щяха да са на между 14-и и 18-о място
Снимка: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

12849 0

 

Тежка "присъда" "наложиха над Левски в Англия. Там определиха, че "сините" са отбор от долната половина на шампионата и във второто ниво на футбола на Острова щяха да заемат между 14 и 18 място.

Оценката дойде от водещата компания за спортно разузнаване "Twenty First Group, която анализира перспективите пред новия бранител на Норич Сити - Хосе Кордоба. Те го купиха именно от Левски това лято срещу 3,5 милиона евро.

Още: Легенда на Левски: Пламен Андреев ще си върне формата и ще помогне на клуба

Признаха обаче класата на тима в защита

Клубовете от Чемпиъншип не търсят таланти в България

"Обикновено клубовете от Чемпиъншип не търсят в България таланти. Но може да има добри играчи в България и със сигурност смятаме, че такъв е случаят с Кордоба. По същество оценяваме Левски като отбор от долната половина на шампионата.

Ако трябваше да ги включите в Чемпиъншип утре, вероятно щяха да завършат някъде между 14-то и 18-то място", каза Омар Чаудхури от компанията, цитиран от edp24.co.uk.

Зоната, в която Левски са "добри"

"Но всъщност, в защита те са наистина добри, имат наистина добро досие в отбрана и Кордоба очевидно е бил в основата на тази защита за тях. Така че това показва, че той е ключов играч и следователно футболист, способен потенциално да играе на ниво Чемпиъншип", допълва Чаудхури. А ето кой играч на Левски е желан от 4 клуба в Нидерландия. 

Херо за Левски: Не се чувствах добре приет, въпреки дубъла и трите победи над ЦСКА

Хосе Кордоба: Чувствам се щастлив в Норич, тук е като семейство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички