Лига на нациите НА ЖИВО: България - Люксембург 0:0, 11 жълти картона


Лига на нациите НА ЖИВО: България - Люксембург 0:0, 11 жълти картона
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1432 0

Националният отбор по футбол на България излиза за третия си мач в тазгодишното издание на Лигата на нациите. "Лъвовете" ще преполовят груповата фаза с двубой срещу Люксембург, който ще се състои на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Ще има подкрепа от около 15 хиляди души по трибуните за селекцията на Илиан Илиев. България е големият фаворит за победата в мача, който ще започне в 19:00 часа. Ще можете да проследите срещата НА ЖИВО в SportLive.bg.

България срещу Люксембург НА ЖИВО

Мачът започва в 19:00 часа!

Първо полувреме

Още в 5-ата минута Алекс Колев си изпусна нервите и при единоборство с противников играч го изблъска грубо в главата. Заради това получи жълт картон и ще е наказан за мача със Северна Ирландия след три дни. Заради това му действие той можеше да получи и директен червен картон.

След четвърт час игра направихме огромен пропуск. Вратарят Морис сбърка грубо и му бе отнета топката. Кръстев обаче реши сам да потърси опразнената врата от нетолкова голям ъгъл и с двама защитници на голлинията. Халфът сякаш можеше и трябваше да потърси някого измежду двамата свободни около пеналтерията.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

При контраатаката пък гостите стигнаха до най-добрия си шанс за гол, като Митов бе прехвърлен, но топката мина и над напречната греда.

До 20-ата минута вече имаше цели три показани жълти картона. Курчи от Люксембург бе декориран за спряна бърза атака с фал срещу Десподов, а Антов заради по-грубо влизане. В 27-ата пък и Мартинс получи картон. Десетина минути след това и Карлсон бе декориран след груба грешка, при която Костадинов му отне топката и тръгна да нахлува опасно в наказателното поле, но бе препънат.

Десподов се нае с фала в 37-ата минута от чудесна позиция. Капитанът центрира, но Карлсон изчисти в корнер. Той бе изпълнен заучено и последва остро подаване в наказателното поле, но Колев не се справи с бързата топка и се размина с нея.

Секунди след това Алекс Петков попречи на бързото изпълнение на тъч, разкарвайки топката, заради което получи жълт картон и той също ще бъде наказан за мача със Северна Ирландия.

Второ полувреме

Пет минути след началото на втората част Бонхерт провокира Нюрнбергер с реплики, след като искаше несъществуващ фал. В крайна сметка и двамата получиха по жълт картон. Така и крайният ни бранител ще е аут за мача със Северна Ирландия.

В 59-ата минута Синани центриа от фал и намери Карлсон непокрит около вратарското поле. Ударът с глава обаче като по чудо не попадна в мрежата.

А до 64-тата минута картоните за играчи в мача вече бяха общо 11.

Състави

България: Митов, Попов, Атанасов, Петков, Нюрнбергер, Костадинов, Антов, Кръстев, Кирилов, Десподов, Колев

Люксембург: Морис, Пинто, Карлсон, Корач, Янс, Мартинс, Бонхерт, Барейро, Олесен, Синани, Курчи

*Махмутович е на резервната скамейка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички