ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Време е за ред в хаоса


ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Време е за ред в хаоса
Снимка: Getty Images

5444 0

Днешният ден (26 юни) от Европейското първенство по футбол е последният, в който ще се играят двубои от груповата фаза на надпреварата. Това е и вторият ден, в който ще има цели 4 сблъсъка, така че да бъде сложен подобаващ край на тази фаза. Предстои да се разплете най-интригуващата група Е, както и кой ще е вторият калсиран от групата на Португалия.

Програма на Европейското първенство по футбол за 26.06

Пълна ТВ програма за Евро 2024

Още: Хванат в крачка на Европейското? Спортистката, застрашила рекорда на Стефка Костадинова, бе унизена в ефир (ВИДЕО)

Цели 4 сблъсъка - по 2 в един и същи час, ще приковат вниманието на феновете пред малкия екран. И макар да не са най-вълнуващите отбори днес, то със сигурност е с най-непредвидимия край на групите.

  • 19:00 часа - група Е: Словакия - Румъния; ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 19:00 часа - група Е: Украйна - Белгия; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;
  • 22:00 часа - група F: Грузия  Португалия; ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 22:00 часа - група F: Чехия - Турция ; ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3;

*Вижте повече за мачовете, които предстоят - по-долу в материала.

Къде да гледаме Евро 2024 в София - 4 идеални места за това

Най-големият хаос се разплита

Още: Само в следващите два дни! Нещо невероятно се случва на Европейското по футбол

Ако има нещо, което знаем за група E - то това е абсолютно нищо. Тя се превърна в истински прецедент, като никога досега на европейско първенство не е имала група, в която и 4-те отбора да са с равен брой точки след втория мач. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Само три гола разделят Румъния на първо място и Украйна на четвърто. Румънците обаче ще се изправят срещу Словакия, която изненада от началото на турнира. Отборът дори ще завърши на трето място, ако завърши наравно със северната ни съседка, което почти сигурно ще е достатъчно, за да премине, като се има предвид, че ще има четири точки.

Словакия не е губила последователни мачове от септември 2022 г. Всъщност това поражение от Украйна беше едва четвъртото им поражение в последните им 19 мача във всички състезания. Срещу украинците отправиха пет удара към вратата, най-много за тях в мач от голям турнир. Няма много скорошна история за анализ между тези две страни. Това ще бъде първата състезателна среща между тях през 21-ви век, като всяка от предишните четири бе приятелска. Последният им мач завърши наравно 1:1 през август 2013 година.

Белгия бе големият фаворит в тази група, но преди успеха на Румъния успя да разочарова срещу Словакия. Сега ще трябва да се реваншира още веднъж, ако не иска да се сбогува ранно-рано с мечтите си. 

Още: Самоубийство по хърватски

Украйна се стреми да достигне фазата на елиминациите на голям турнир за трети път, като направи това и на Световното първенство през 2006 г. и Евро 2020. Това няма да е никак лесно, тъй като "червените дяволи" не са губили последния си мач от групата в нито едно от последните си шест участия на голям турнир. В Световното първенство по футбол и Евро взети заедно белгийците имат 14 победи в  последните си 18 мача от груповата фаза, като не успяха да я преодолеят в един от последните си шест големи турнира (Световно първенство 2022).

Роналдо и Португалия ликуват, но има още неясноти

В група F Португалия може да не впечатли всичките си критици, но вече е 1/8-финалист след две победи. Грузия от своя страна изненада приятно, но все още няма първа победа на европейско първенство. Задачата няма да е лесна срещу един от фаворитите в Германия, воден от Кристиано Роналдо. Ако играе, Кристиано Роналдо ще направи своето 50-о участие на голям международен турнир.

Още: Поредицата от събития, която може да прати Хърватия на 1/8-финал на Европейското по футбол

Португалия има втория най-добър резултат в нападение на Евро 2024 след два мача, отбелязвайки пет гола, три по-малко от домакина Германия. В единствената си среща срещу грузия през 2008 г. шампионите от 2016 г. спечелиха с 2:0, като Роналдо и Пепе бяха титуляри.

Чехите пък спечелиха първата си точка при равенство 1:1 с Грузия миналия кръг и ще трябва да спечелят в Хамбург срещу Турция, въпреки че ако успеят да вземат трите точки, те вероятно ще завършат на второ място. Освен ако не се стигне до сензационна победа за Грузия срещу Португалия. А победата на Турция над Грузия може да е достатъчна за третото място, но със сигурност ще искат да се подсигурят поне с хикс днес.

Отборът на Иван Хашек спечели само четири от последните си 15 състезателни международни срещи - със загуба и равенство от двата си мача на Евро 2024 досега. Чехите не успяха да спечелят нито един от трите си групови мача на едно издание на Европейското първенство. Те загубиха от Турция в третия си мач от групата през 2016 година.

Още: Съсипаният Лука Модрич: Футболът беше жесток към нас

За първи път: Европейското по футбол 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали

Дания - Сърбия по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от Европейското първенство по футбол 2024?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички