Тежко размазване! Антъни Джошуа се сблъска фатално с Даниел Дюбоа и кариерата му е под огромна заплаха (ВИДЕО)


Тежко размазване! Антъни Джошуа се сблъска фатално с Даниел Дюбоа и кариерата му е под огромна заплаха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1480 0

Антъни Джошуа претърпя тотален крах срещу световния шампион на IBF Даниел Дюбоа в най-зрелищния двубой в тежка категория на професионалния бокс през тази есен. Ей Джей вероятно отнесе най-големия бой в своята кариера, като не неузнаваем на ринга още от самото начало.

Двубоят се състоя "Уембли", където имаше 96 хиляди души, като голяма част от тях стискаха палци на големия си любимец - Ей Джей. Двамата боксьори се бориха за титлата, която беше овакантена от Олександър Усик. 

За Джошуа мачът бе от огромно значение - победа можеше да го направи отново шампион, докато тази загуба може да се окаже и пагубна за кариерата му. Сега не е ясен накъде ще е пътят за Ей Джей след толкова пагубно представяне и поредното отдалечаване от голям сблъсък, като се очакваше да се стигне до зрелищен сблъсък с Тайсън Фюри.

Настоящият шампион на Световната боксова федерация (IBF) Даниел Дюбоа прати съперника си в нокдаун във всеки един от рундовете, като не спря да доминира през цялото време.

Развитие по рундове

Рунд №1

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Дюбоа може да бе сочен за аутсайдер  в този двубой, но това нещо определено не си пролича на ринга. През цялото време Джошуа опитваше да намери пространство, за да нанесе мощен десен удар, но до такъв не се стигна. А именно Дюбоа в края на рунда го шокира, като нанесе брутално дясно кроше и го свали на ринга. Ударът определено го разколеба.

Рунд №2

Атаките на "Динамита" продължиха и през втория рунд, докато Ей Джей бе видимо разклатен.  Дюбоа продължава да натиска чрез десния си удар, последвано от силен ляв удар, следвайки Джошуа около ринга. Реферът даде кратка почивка, предупреждавайки Дюбоа за лактите му. Дясната ръка на Даниел изглежда изключително опасна тази вечер, а Джошуа така и не успява да намери отговор.

Рунд №3

Дюбоа разтърси тотално AJ отново в началото, принуждавайки да се стигне до клинч от фаворита. Динамита продължи да смесва с удари по тялото, преди да удари Джошуа силно с лупинг отляво. Джошуа падна още веднъж, но се изправи бързо. Определено бившият световен шампион не изглежда добре и е цяло чудо, че оцеля в тази част, като единствено гонгът го спаси.

Рунд №4

AJ се подхлъзна в началото на рунда, като реферът Маркъс Макдауъл отхвърли всякакви надежди за нов нокдаун за Дюбоа. Той обаче нисък удар по средата на рунда, получавайки строго предупреждение за това, но това го направи единствено по-решителен.

Поредица от леви крошета поставиха Ей Джей на крака още веднъж, преди роденият в Уотфорд боец ​​да започне да изплези език към опонента си, който е с четири рунда напред в момента.

Рунд №5

Джошуа изглеждаше леко посъбуден, като изненада Дюбоа със солиден десен удар. Точно, когато изглеждаше обаче разклатен и се очакваше Джошуа потърси финала, той отнесе брутален удар в брадичката от Дюбоа и бе отсъден нокаут.

Преди сблъсъка

БУМ! СМАЗВАЩА ЛИЦЕТО ЛЯВА КУКА - СЕНЗАЦИЯТА НА ГАЛАВЕЧЕРТА ДЖОШУА - ДЮБА Е ФАКТ (ВИДЕО)

Ей Джей е 114,3 кг, докато Динамита се оказа 112,6 кг. Пет повече пък са нокаутите на Джошуа (28-3, 25 КО), спрямо тези на Дюбоа (21-2, 20 КО). Антъни има и една загуба повече.

Пораженията от Олександър Усик бяха своеобразно "пробуждане" за Джошуа, който след дълго лутане между треньори и стилове най-накрая се завърна към това, което умее най-добре - брутална офанзивна стратегия с тежки удари, залагаща на физическата му мощ, вместо на техническите умения. 

Накратко - Джошуа се завърна към корените си, но вече с повече опит зад гърба си и далеч по-добре развити боксови умения. Чистата мощ е акомпанирана от  бистър ум и добра стратегия, което го върна на пътя на победите. В последните си 4 двубоя Джошуа напомня на боксьора, в чиито умения милиони се влюбиха. И човекът, който върна интереса у масовите фенове към тежка категория.

Фаворитът за победа Джошуа е в серия от четири поредни победи. Боецът от Уотфорд сломи Джърмейн Франклин в Лондон през пролетта на 2023-а, а четири месеца по-късно отново зарадва родната публика с нокаут над Робърт Хелениус. Краят на изминалата година бе още по-силен за англичанина, отказвайки Ото Валин.

Битката с Дюбоа ще бъде излъчена от DAZN (линк за гледане). В България единствено стрийминг платформата има права за излъчването на боя, като ще предава пълната галавечер с начален час 18:00 българско време, а мачът на Джошуа след полунощ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички