Чудовищен награден фонд - Започва турнирът с най-голяма печалба за победителя в историята на тениса!


Чудовищен награден фонд - Започва турнирът с най-голяма печалба за победителя в историята на тениса!
Снимка: Guliver/GettyImages

996 0

Тазгодишното издание на US Open беше турнирът с най-голям бюджет и с най-висока премия за победителя в историята на тениса. Рекордният чек за победителя обаче остава в историята този уикенд, след като през уикенда в Рияд ще бъде счупен точно този рекорд. 

Както е известно, на 16-ти октомври (сряда) започва историческата надпревара "Шлемът на шестимата крале", в която се впускат шест тенисисти - Новак Джокович, Рафаел Надал, Яник Синер, Карлос Алкарас, Холгер Руне и Даниил Медведев. 

Турнира на 6-те крале безплатно с регистрация в DAZN

Мачовете се провеждат до края на седмицата, като финалът е на 19-ти октомври, а победителят ще прибере чудовищните 6 милиона долара! Това е с 2.6 милиона долара повече от рекордната печалба на Яник Синер от тазгодишното издание на US Open. 

"Шлемът на шестимата краля" ще се проведе в Рияд, като всеки един от участниците има гарантирани 1.5 милиона долара! 

Регламентът на надпреварата е изключително опростен. В първия ден (16.10) на корта ще видим две епични зрелища. Яник Синер открива програмата с мач срещу Даниил Медведев, а  Холгер Руне се изправя срещу Карлос Алкарас, Победителите от двата мача се изправят съответно срещу Новак Джокович и Рафаел Надал в полуфиналите на турнира. 

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Това е последният индивидуален турнир в кариерата на Рафаел Надал, който ще играе на Купа Дейвис в края на ноември, но преди това ще се впусне в иновативния турнир в Рияд. Това е и последен шанс да го гледаме срещу елита на тениса при мъжете. 

Всички мачове от турнира могат да се гледат безплатно при регистрация в стрийминг платформата DAZN. От скоро компанията предлага безплатен план на своите потребители, като турнирът на 6-те крале ще бъде наличен с безплатния план (регистрация тук). 

ВАЖНО: След като си направите акаунт, може да ви излезе реклама за покупка на боксово събитие. Ако не желаете, просто влезте наново в сайта, въведете данните си и ще имате достъп до селектирани продукции на DAZN безплатно. 

DAZN - 7 дена пробен период безплатно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички