Григор Димитров - Яник Синер по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала от Ролан Гарос?


Григор Димитров - Яник Синер по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала от Ролан Гарос?
Снимка: Getty Images

10051 0

Григор Димитров излиза за първи път на четвъртфинал от Ролан Гарос. Във втория за годината турнир от Големия шлем той ще срещне победителя от първата надпревара от този ранг за 2024-та - Яник Синер, който спечели Australian Open.

Спокойно може да се каже и че вторият в света е най-силният тенисист за тази година, в която има само две поражения (и цели 28 победи) и в която вече има три трофея. Съвсем скоро той може да измести Новак Джокович от първото място в световната ранглиста.

Мачовете между Григор Димитров и Яник Синер до момента

Още: ВИДЕО: "Най-красивата жена на Ролан Гарос" е точно до Григор Димитров и го подкрепя бурно

Димитров и Синер вече играха през този сезон - и то във финала на престижното състезание в Маями, част от сериите "Мастърс 1000". Тогава българинът далеч не успя да покаже най-доброто от себе си и не указа реална съпротива на опонента, като загуби финала без да спечели сет.

По-младият с над 10 години италианец води с три срещу една победи в общия баланс, но единствената среща помежду им на клей е именно успех за Гришо (макар и през 2020 година). Припомняме, че Синер се възстановяваше от контузия в седмиците преди Ролан Гарос, но изглежда сякаш я е превъзмогнал.

Пътищата на Григор Димитров и на Яник Синер до 1/4-финалите на Ролан Гарос

До момента Григор преодоля Александър Ковачевич (3:0), Фабиан Марожан (3:0), Зизу Бергс (3:1) и Хуберт Хуркач (3:0). Синр също загуби само един сет след победи срещу: Кристофър Юбанкс (3:0), Ришар Гаске (3:0), Филип Котов (3:0) и Корентен Муте (3:1).

Още: Тотален рекорд: Григор Димитров спечели колосална сума пари, каквато дори не е доближавал на Ролан Гарос

Дуелът между българина и италианеца е поставен като трети от програмата на централния корт "Филип Шатрие", която започва в 12:00 часа българско време. Първи на корта излизат Коко Гоф срещу Онс Джабер, а след тях, но и не преди 13:30 часа, идва ред на Ига Швьонтек срещу Маркета Вондрушова.

Къде да гледаме Григор Димитров срещу Яник Синер от Ролан Гарос?

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Яник Синер срещу Григор Димитров на Ролан Гарос

Когато приключат двата мача, ще започне този на Димитров - тоест около 16:00 часа българско време в зависимост от развоя на предните двубои. Дъждът няма как да направи големи промени, тъй като има подвижен покрив, който може да покрие корта. Сблъсъкът ще бъде излъчен пряко по "Евроспорт 1", като ще можете да следите срещата и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: "Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички