Кръвта по него? Григор Димиров показа мъжество и отговори в стил "Рамбо", а след това "хвърли ръкавицата" към Синер


Кръвта по него? Григор Димиров показа мъжество и отговори в стил "Рамбо", а след това "хвърли ръкавицата" към Синер
Снимка: Getty Images

4025 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сломи Хуберт Хуркач с 3:0, но мачът не бе никак лек и мина през два тайбрека (а в сета между тях се стигна до цели 10 гейма). В третата част Гришо пропусна и два "скрити мачбола" преди тайбрека.

"Скрит мачбол" се нарича точката за пробив, която състезател получава в гейм, след който би сервирал за победата. При втората се стигна до епично разиграване и изумителна точка, която за съжаление бе в полза на поляка. При нея Григор се приземи върху кокалчетата на дясната си ръка, докато държеше своя ракета, поради което бе разкървавен.

Запитан за този момент, Димитров показа мъжество и обяви, че дори не е обърнал внимание на този момент. Освен това допълни, че му е напомнило на спомени от детството, когато е играл на клей у дома.

Още: ВИДЕО: "Най-красивата жена на Ролан Гарос" е точно до Григор Димитров и го подкрепя бурно

"Кръвта? О, не обърнах внимание. Грипът ми беше в кръв, но не обръщах внимание. Даже ми напомни на спомените от детството, когато играех на клей у дома. Радвам се, че победих. Преди имах усещането, че все нещо ме спира да продължавам по-напред.

Сега изглеждаше, че всичко е на моя срана. Играх си играта, бях максимално агресивен и използвах силните си страни" - призна Димитров.

Григор Димитров е пределно мотивиран за мача с Яник Синер на Ролан Гарос

Григор Димитров и Яник Синер

Още: Тотален рекорд: Григор Димитров спечели колосална сума пари, каквато дори не е доближавал на Ролан Гарос

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Освен това той бе запитан да коментира още няколко теми - предстоящия дуел с Яник Синер, самия сблъсък с Хуберт Хуркач, както и формата, която демонстрира Новак Джокович.

"Синер играе много добре, тази година спечели много. Бяхме на финал в Маями, той е страхотен играч. Това е турнир от Големия шлем обаче, а там всички искаме да успеем. Това е невероятна възможност, така че нека играем.

Мачът с Хуркач беше труден, но успях да остана солиден през цялото време. Хуберт е един от най-милите хора в Тура, важно е, че продължава да бъде такъв. Виждаме се всяка седмица, познаваме се много добре, винаги се уважаваме.

Още: "Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)

Джокович успява да се адаптира, което е най-важното, а и е един от най-големите биткаджии. Когато видях, че е спечелил петия сет с 6:0, си казах, че е невероятно (бел. ред. срещу Музети в третия кръг). Той е един от играчите, които през годините се адаптираха на всички настилки" - каза още българинът. Вижте и момента, в който Григор Димитров бе разкървавен срещу Хуркач на Ролан Гарос (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички