Вратата на Ролан Гарос за Григор Димитров към 1/2-финалите се поотвори: Най-добрият за 2024-та я тресна мощно (ВИДЕО)


Вратата на Ролан Гарос за Григор Димитров към 1/2-финалите се поотвори: Най-добрият за 2024-та я тресна мощно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6568 0

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на Ролан Гарос. Там за съперник ще има играчът, който го победи на последния финал, на който Гришо участва - в Маями (Мастърс 1000) - Яник Синер. Италианецът е най-силно представящият се състезател през 2024 година, като именно той спечели и Australian Open.

Яник Синер победи Муте и ще е съперникът на Григор Димитров на 1/4-финалите от Ролан Гарос

Известно време, след като 33-годишният българин победи Хуберт Хуркач с 3:0, световният номер 2 стигна до мача с Григор, след като сломи представителя на домакините Корентен Муте с 3:1 сета (2:6, 6:3, 6:2, 6:1 в отделните части за над два часа и половина игра).

Французинът сензационно поведе с 5:0 в първата част след три пробива, но когато сервираше за сета, пропусна да завърти "геврек" на Синер. Тогава стискащите палци на Григор се обнадеждиха, тъй като евентуален дуел с Муте на 1/4-финал на турнир от Големия шлем изглежда като сбъдната мечта. Вратата за Димитров бе за кратко широко отворена към полуфиналите, но бързо Синер я затвори обратно.

Още: "Господ се яви на корта пред Григор": Момент 1 към 1 000 000 в тениса помогна на Димитров (ВИДЕО)

Италианецът подобри играта си, а в същото време Корентен Муте за пореден път доказа емоционалността си, която в пореден случай му изигра лоша шега. Той започна да бърка доста повече и това се отрази и в резултата.

Утре (03.06) е ред да се изиграят и осминафиналите от другата част на схемата. Там победителят от Новак Джокович и Франсиско Серундоло ще срещне един измежду Тейлър Фриц и Каспър Рууд. Победителят от Александър Зверев - Холгер Руне пък ще се изправи срещу Алекс де Минор или Даниил Медведев.

КРЪВ по Гришо: Летящият българин за точката на турнира в Ролан Гарос - Димитров пострада (ВИДЕО)

Яник Синер срещу Григор Димитров на Ролан Гарос

Така дуелът между Григор Димитров и Яник Синер се очертава да бъде във вторник (4-ти юни). И двамата ще имат време да отпочинат, което може да им е много полезно. Гришо е с над 10 години по-възрастен, докато Синер лекуваше контузия преди турнира и не се знае дали е на 100% възстановен. Вижте повече и за това как могъщият Григор Димитров победи Хуберт Хуркач за исторически успех за България (ВИДЕО).

"Никога не съм изпитвал нещо подобно": Григор Димитров бе много ядосан - постави на място всички на Ролан Гарос

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички