Бруталната истина за отсъствието на Котков от филма за Гунди


Бруталната истина за отсъствието на Котков от филма за Гунди
Снимка: Официален сайт на Левски

6659 0

По време на паузата за националните отбори логично премиерата на филма "Гунди – легенда за любовта" се превърна във водеща тема на родната футболна общественост. Над 8000 заедно изгледаха премиерата, а близо седмица има до пускането по кината. 

Сред най-задаваните въпроси след прожекцията е защо Никола Котков не присъства никъде като персонаж? Нали двамата заедно са загинали на Витиня… В продукцията са вложени над 4 милиона лева, а мнозина сочат ключовия изпуснат момент. 

Вестник "Уикенд" побърза да вкара уточнение в ситуацията. Оказва се, че по информация на изданието - продуцентите Иван и Андрей са имали специален разговор с близките на Котака с намеренията и неговият обрат да бъде добавен - щерка му Мария и жена му Катя обаче категорично отказали.

Причина за това е враждата между вдовиците на Гунди и Котков през последния половин век. Раздорът между двете фамилии тръгнал през 1976 г., пет години след трагедията на Витиня – това разказаха пред „Уикенд” запознати със случая.

Защо близките на Котето отказали

Дотогава на всеки 30 юни двете вдовици Лита и Катя ходели заедно на гробовете. Само че възникнал въпросът дали семейството на Аспарухов не дължи някакво обезщетение на Коткови.

По това време Катя съвсем сама трябва да отглежда двете си деца – сина Борислав и щерката Мария. След гибелта на баща им от вътрешното министерство им отпускат по 3000 лева на всяко дете.

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

Котков и военен стават жертви

Само че с годините парите свършили и на дневен ред идва въпросът с обезщетението за катастрофата. Впрочем за същото е претендирала и вдовицата на третия човек в колата – военен, когото качват на бензиностанцията на Витиня точно преди трагедията 

Ставало въпрос за сума от няколко хиляди лева, която в онези години хич не е малка и с нея е можело да се купи апартамент.

Затова за Никола Котков става въпрос само веднъж – в сцената, когато Гунди говори с жена си Лита преди на 30 юни 1971 г. да предприеме фаталното пътуване от София към Враца, където трябвало да участват с Котков в мач по случай юбилея на тамошния отбор „Ботев”. Споменава, че „тръгват с Котето”.

Не само преклонение, но и труд: "Сини" фенове облагородиха лобното място на Гунди и Котков

Левски, начело със Станислав Генчев, почетоха Георги Аспарухов и Никола Котков (СНИМКИ)

Левски с емоционални думи за Георги Аспарухов и Никола Котков: Има легенди, които не умират

Изненада очаква всички "сини" фенове, които ще гледат на живо мача Левски - Берое от 30-ия кръг на Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички