Плануваният от месеци блицкриг на Арсенал се срина в добавените времена - 3535 дни чакане продължава (ВИДЕО)


Плануваният от месеци блицкриг на Арсенал се срина в добавените времена - 3535 дни чакане продължава (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1052 0

Микел Артета призна, че Арсенал от месеци чака дербито с Манчестър Сити и това май се доказа на терена. Много непредвидени сценарии обаче объркаха плановете на столичаните, които не бяха побеждавали като гости на съперника от началото на 2015 г.

Точно 3535 дни изминаха от въпросната победа, която беше на 18 секунди от повторението й. Джон Стоунс обаче изравни отвъд добавеното време за крайното 2:2.

Арсенал се държеше цяло полувреме с човек по-малко след червения картон на Тросар отвъд добавеното време на първата част. Белгиецът бе изгонен с втори жълт картон, след като изрита топката.

Срещата не беше толкова зрелищна заради многото накъсвания, които започнаха по-малко от 10 секунди след първия съдийски сигнал. Тогава Родри получи удар, а в 21’ беше принудително заменен.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

60 секунди по-късно Калафиори отговори на стотния гол на Холанд, който беше реализиран в 9’. Никой обаче не заговори повече за норвежеца в срещата след страхотното попадение на италианския национал.

През цялото второ полувреме срещата се развиваше пред наказателното поле на Арсенал, но реалните опасности срещу вратата на Рая бяха малцина. В крайна сметка това е трето поредно реми между отборите. Във временното класиране Сити остава на върха с точка преднина пред втория Ливърпул (12 т.), а Арсенал е четвърти с 11 т.

Първо полувреме

Срещата започна с нарушение срещу Родри броени секунди след първия съдийски сигнал. Испанецът успя да продължи в дербито след медицински преглед. 

ГОЛ! Холанд вкара стотния си гол за Сити в 9-ата минута. Норвежецът получи страхотен пас от Савиньо между двама и прати топката във вратата на Рая - 1:0!

След по-малко от част игра Гюндоган можеше да е удвоил, но опитът му от статично положение срещна десния страничен стълб на вратата. 

В 21-ата минута Родри напусна окончателно след контузия. Той се строполи в наказателното поле на домакините след болка, която нямаше как да бъде излекувана от докторите на терен. 

ГОЛ! Сензацията от Евро 2024 Рикардо Калафиори заби страхотен гол в 22'. Той се възползва от подаване на Мартинели пред наказателното поле и от над 20 метра прати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Едерсон - 1:1. 

ГОЛ! Гостите продължиха да се възползват от неточностите на Уолкър и поведоха с 2:1 в добавеното време. Сака центрира на втора греда, а Габриел засече с глава в мрежата на бразилския страж. 

В шестминутното добавено време Леандро Тросар бе изгонен заради втори жълт картон. Белгиецът го получи след изритване на топката, което вбеси Артета. 

Второ полувреме

Домакините се възползваха от численото превъзходство на терена и от самото начало на втората част изнесоха всичките си сили пред наказателното поле на "топчиите". 

Възпитаниците на Гуардиола обградиха полето на Рая, но до 70-ата минута 12 голови положения не стигнаха за нещо много опасно. 

ГОЛ! Дълбоко в добавеното време резервата Джон Стоунс се възползва от разбъркване в наказателното поле, за да изравни със сетния удар. 

Стартови състави 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Гвардиол, Аканджи, Родри, Гюндоган, Савиньо, Силва, Доку, Холанд;

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Тимбер, Тиърни, Партей, Райс, Хаверц, Сака, Тросар, Мартинели;

Преди мача

През изминалия сезон водещите отбори се срещнаха на два пъти. Арсенал победи с минималното 1:0 на своя "Емирейтс", а месеци по-късно съперничеството завърши без победител (0:0) на "Етихад".

Към момента Манчестър Сити се намира на втората позиция в класирането с 12 пункта, а Арсенал е на петото място с 10 точки. 

През седмицата домакините получиха ден повече за почивка след 0:0 с Интер в Шампионска лига. Арсенал завърши 0:0 с Аталанта на Ботуша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички