Италия показа лице, невиждано от години, но аматьорско решение я погуби срещу Белгия в Лига на нациите (ВИДЕО)


Италия показа лице, невиждано от години, но аматьорско решение я погуби срещу Белгия в Лига на нациите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

599 0

Италия и Белгия не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2 в мач от Лига 1 в турнира Лига на нациите. Двубоят в Рим бе изпълнен с какво ли не - много голове, драма, красива игра - както в нападение, така и в защита, и то и от двата тима на "Олимпико".

Домакините излязоха напред в резултата още в първата минута. Федерико Димарко пусна убийствено подаване за Андреа Камбиазо, който с хубав завършващ удар прати топката в мрежата за 1:0. В 24-ата минута Италия отбеляза и второ попадение. Камбиазо овладя тънко подаване в наказателното поле и стреля към десния ъгъл, но Коен Кастел спаси брилянтно, а при добавката Матео Ратеги не сгреши – 2:0.

В 40-ата минута Лоренцо Пелегрини остави „Скуадра Адзура“ с човек по-малко, след като получи директен червен картон за грубо влизане в краката на противников играч. Ситуацията бе гледана няколко минути с ВАР.

Белгия много бързо успя да се възползва от численото си превъзходство и още в 42-рата минута намали изоставането си. Леандро Тросар намери на чиста позиция Максим де Каупер, който с шут в десния ъгъл намали до 1:2. В 61-вата минута логичното се случи и Белгия изравни резултата срещу десет от Италия. Ваут Фаес сервира топката на Леандро Тросар в наказателното поле, а играчът на Арсенал в врътна към десния ъгъл, преодолявайки Джанлуиджи Донарума за 2:2.

Италианците са лидери в класирането в група А2 със 7 точки, а "червените дяволи" – трети с 4.

Италия и Белгия сътвориха шоу

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

След само 61 секунди игра италианците успяха да открият резултата. Италия излезе от преса на Белгия и напред бе изведен Федерико Димарко. Той центрира по земя към Андреа Камбиазо, а той от непосредствена близост успя да отбележи първото си попадение с националната фланелка. В следващите минути след гола играта се поуспокои, а белгийците установиха контрол.

 

В 29-ата минута Италия нанесе своя втори удар. Подобно на първия гол "адзурите" организираха мълниеносна контраатака. Топката мина през няколко футболисти, а накрая бе подадена от Андреа Камбиазо към Матео Ретеги, а натурализираният аржентинец не пропусна на опразнената врата за 2:0.

В 40' "скуадра адзура" остана с 10 души на терена. Лоренцо Пелегрини извърши грубо нарушение в гръб срещу Артур Теате и след намесата на ВАР съдията прецени, че това действие заслужава директен червен картон. При последвалия фаул пред наказателното поле "червените дяволи" изпълниха заучено положение и Максим де Кайпер с прецизен изстрел от границата на пеналта прати топката в мрежата за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част наистина започна с белгийски натиск, който даде резултат в 61-ата минута. При центриране от корнер Ваут Фас свали с глава към Леандро Тросар, а звездата на Арсенал отклони топката във вратата за 2:2.

Минута по-късно ситуацията можеше да стане още по-лоша за "адзурите". Бастони сгреши и след това доста рисковано се хвърли на шпагат в краката на Опенда в наказателното поле, но съдията отсъди корнер, а и ВАР не промени решението му.

Гостите ставаха все по-опасни с всяка следваща минута. В 71-вата отново Доку отправи доста опасен изстрел, който профуча опасно близо до вратата.

СЪСТАВИ

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бастони, Калафиори, Камбиазо, Фратези, Ричи, Тонали, Димарко, Пелегрини, Ретеги

Белгия: Кастеелс, Де Кайпер, Тиате, Фас, Дебаст, Мангала, Тилеманс, Тросар, Доку, Де Кетелааре, Опенда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички