Лига на нациите НА ЖИВО: Италия - Белгия 2:2, драма в края - критични моменти (ВИДЕО)


Лига на нациите НА ЖИВО: Италия - Белгия 2:2, драма в края - критични моменти (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

398 0

Днес (10 октомври) ще се проведе най-интересният двубой от програмата на Лига на нациите, а иммено - дербито между Италия и Белгия. Двубоят е част от Лига "А" и ще се проведе в италианската столица - Рим.

Ситуацията в група "2" е следната - Италия е първа с 6 точки, следвана от Франция и Италия, които са с по 3. Последната позиция пък заема Израел с 0 пункта на сметката си.

Първият съдийски сигнал на "Олимпико" ще прозвучи в 21:45 часа (българско време). Разбира се, Вие ще може да проследите двубоя между Италия и Белгия НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Къде да гледаме Италия - Белгия по ТВ?

Италия - Белгия НА ЖИВО

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 61 секунди игра италианците успяха да открият резултата. Италия излезе от преса на Белгия и напред бе изведен Федерико Димарко. Той центрира по земя към Андреа Камбиазо, а той от непосредствена близост успя да отбележи първото си попадение с националната фланелка. В следващите минути след гола играта се поуспокои, а белгийците установиха контрол.

 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 29-ата минута Италия нанесе своя втори удар. Подобно на първия гол "адзурите" организираха мълниеносна контраатака. Топката мина през няколко футболисти, а накрая бе подадена от Андреа Камбиазо към Матео Ретеги, а натурализираният аржентинец не пропусна на опразнената врата за 2:0.

В 40' "скуадра адзура" остана с 10 души на терена. Лоренцо Пелегрини извърши грубо нарушение в гръб срещу Артур Теате и след намесата на ВАР съдията прецени, че това действие заслужава директен червен картон. При последвалия фаул пред наказателното поле "червените дяволи" изпълниха заучено положение и Максим де Кайпер с прецизен изстрел от границата на пеналта прати топката в мрежата за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част наистина започна с белгийски натиск, който даде резултат в 61-ата минута. При центриране от корнер Ваут Фас свали с глава към Леандро Тросар, а звездата на Арсенал отклони топката във вратата за 2:2.

Минута по-късно ситуацията можеше да стане още по-лоша за "адзурите". Бастони сгреши и след това доста рисковано се хвърли на шпагат в краката на Опенда в наказателното поле, но съдията отсъди корнер, а и ВАР не промени решението му.

Гостите ставаха все по-опасни с всяка следваща минута. В 71-вата отново Доку отправи доста опасен изстрел, който профуча опасно близо до вратата.

СЪСТАВИ

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бастони, Калафиори, Камбиазо, Фратези, Ричи, Тонали, Димарко, Пелегрини, Ретеги

Белгия: Кастеелс, Де Кайпер, Тиате, Фас, Дебаст, Мангала, Тилеманс, Тросар, Доку, Де Кетелааре, Опенда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички