Левски се потруди срещу Славия, но не изпуска Лудогорец на върха (ВИДЕО)


Левски се потруди срещу Славия, но не изпуска Лудогорец на върха (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1854 0

Левски спечели трудното си гостуване на Славия в един от най-очакваните двубои от деветия кръг на Първа лига. "Сините" надвиха съперника си с 1:0, като единственото попадение отбеляза Кристиан Димитров в края на първото полувреме.

След успеха Левски се изравни с Лудогорец, като двата тима имат по 22 точки, но "орлите" са с мач по-малко. Славия пък временно заема 12-ото място с актив от 8 пункта след 9 изиграни срещи.

"Сините" имаха и други добри положения, като сред най-добрите на терена бе Евертон Бала, който нацели и греда.Славия обаче не са даде никак лесно и през първото полувреме дори бе близо до това първи да открие резултата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните 5 минути Славия опита да започне атакуващо и да изненада с натиск съперника. "Синята" защита се справяше с опитите им за атаки. В 7' Маркович излезе решително напред и предотврати огромна заплаха, тъй като Зеедороф излизаше сам срещу него.

В 9' Евертон Бала получи в наказателното на "белите", като пробва центриране, но от малък ъгъл не успя да намери съотборник, а Светослав Вуцов улови без проблем. В следващите минути мина без интересни положения, като имаше повече битка между двата отбора.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 20' Левски стигна до корнер след изчистване на Зеедорф, но не се стигна до нищо опасно пред Вуцов. Трябваше да последва и втори пореден ъглов удар, след като Керчев изчисти с глава, но страничният отсъди аут.

9 минути след това Славия имаше отличен шанс да поведе. Карл Фабиен получи отличен пас и навлезе в наказателното поле на Левски. Успя да финтира Кристиан Макун и отправи много хубав удар, но Матей Маркович направи отлично спасяване. В 32' Бала пък отправи изстрел от средно разстояние, но над вратата на Вуцов.

5 минути след това "белите" организираха контраатака. Карл Фабиен намери Куентин Зеедорф на далечната греда, който отблизо не успя да се разпише. След това отборът на Станислав Генчев се активизира и направи няколко добри неща в атака.

В 38' Евертон финтира Кристиян Стоянов, след което отправи удар от дистанция, а топката се спря в напречната греда. Последваха няколко корнера за Левски, като Алекс Колев и Сангаре се разминаха с това да открият резултата.

В добавеното време Левски имаше сериозни претенции за дузпа след нарушение срещу Алекс Колев. Нападателят не успя да стигне до топката след битка с Венцислав Керчев. Гостите поискаха дузпа, но Радослав Гидженов остави играта да продължи, а се стигна до кратко преглеждане от ВАР. Малко след това положение обаче се стигна до нов корнер за гостите, като Кристиан Димитров се извиси и вкара с глава за 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски стартира атакуващо втората част, като бързо и стигна до корнер, но този път без да се стигне до голова възможност.  В 49' Мустафа Сангаре свали с гърди топката към Марин Петков, който стреля от границата на наказателното поле, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Светослав Вуцов.

В 60' Куентин Зеедорф стреля от границата на наказателното поле на Левски, но право в Матей Маркович. Малко след това Станислав Генчев направи и първите си смени, като замени Алдаир с Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков с Асими Фадига.

Малко след влизането Галчев от тъч подаде на Сангаре. Нападателят продължи към Евертон, а той стреля от границата на наказателното поле на Левски, но встрани. Отново Евертон направи много сериозен пропуск в 70-ата минута. Майкон пусна много добър пас, а Бала излезе сам срещу Светослав Вуцов и стреля, но вратарят на Славия успя да спаси.

Асими Фадига стреля в 75-ата минута от около 20 метра, но доста неточно. В 83' домакините имаха сериозни претенции за дузпа заради нарушение на Галчев, но сигнал от Гидженов и ВАР не последва. До края на двубоя така и не се стигна до повече попадения, въпреки че и Славия се опита да изравни.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 1. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак 6. Мартин  Георгиев 4. Виктор Генев 37. ВенциславКерчев 27. Емил Мартинов 71. Кристиян Стоянов 73. Иван Минчев 33. Галин Иванов 22. Куентин Зеедорф 11. Карл Кези Фабиен

Левски:  44. Матей Маркович 3. Майкон 4. Кристиан Макун 5. Келиан Ван Дер Каап 6. Вендерсон Цунами 9. Александър Колев 12. Мустафа Сангаре 17. Евертон Бала 21. Алдаир 50. Кристиан Димитров 88. Марин Пламенов Петков

Преди мача  

"Сините" влизат в мача от второто място във временното класиране. Левски е с 19 точки и вече изостава от Лудогорец, който в събота победи Локомотив София. 

Славия пък се намира в криза след четири поредни срещи без победа, три от които бяха загуби. За последно победен беше ЦСКА при визита преди месец. "Белите" са на 11-ата позиция с 8 пункта на сметката си.

През изминалия сезон 2023/24 "сините" постигнаха дубъл над "белите". Левски се наложи с 2:0 както на "Александър Шаламанов", така и на стадион "Георги Аспарухов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички