Първа лига НА ЖИВО: Славия - Левски 0:1, Димитров открива с глава


Първа лига НА ЖИВО: Славия - Левски 0:1, Димитров открива с глава
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1132 0

Левски гостува на Славия в един от най-очакваните двубои от деветия кръг на Първа лига. "Сините" ще опитат да продължат с победите, докато "белите" трябва да излизат от серията без победа.

Срещата на стадион "Александър Шаламанов" е насрочена за 17:30 часа и ще може да я проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Тя ще бъде 156-ата между отборите на ниво Първа лига. 

Ето КЪДЕ да гледате Славия - Левски НА ЖИВО по ТВ!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните 5 минути Славия опита да започне атакуващо и да изненада с натиск съперника. "Синята" защита се справяше с опитите им за атаки. В 7' Маркович излезе решително напред и предотврати огромна заплаха, тъй като Зеедороф излизаше сам срещу него.

В 9' Евертон Бала получи в наказателното на "белите", като пробва центриране, но от малък ъгъл не успя да намери съотборник, а Светослав Вуцов улови без проблем. В следващите минути мина без интересни положения, като имаше повече битка между двата отбора.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 20' Левски стигна до корнер след изчистване на Зеедорф, но не се стигна до нищо опасно пред Вуцов. Трябваше да последва и втори пореден ъглов удар, след като Керчев изчисти с глава, но страничният отсъди аут.

9 минути след това Славия имаше отличен шанс да поведе. Карл Фабиен получи отличен пас и навлезе в наказателното поле на Левски. Успя да финтира Кристиан Макун и отправи много хубав удар, но Матей Маркович направи отлично спасяване. В 32' Бала пък отправи изстрел от средно разстояние, но над вратата на Вуцов.

5 минути след това "белите" организираха контраатака. Карл Фабиен намери Куентин Зеедорф на далечната греда, който отблизо не успя да се разпише. След това отборът на Станислав Генчев се активизира и направи няколко добри неща в атака.

В 38' Евертон финтира Кристиян Стоянов, след което отправи удар от дистанция, а топката се спря в напречната греда. Последваха няколко корнера за Левски, като Алекс Колев и Сангаре се разминаха с това да открият резултата.

В добавеното време Левски имаше сериозни претенции за дузпа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 1. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак 6. Мартин  Георгиев 4. Виктор Генев 37. ВенциславКерчев 27. Емил Мартинов 71. Кристиян Стоянов 73. Иван Минчев 33. Галин Иванов 22. Куентин Зеедорф 11. Карл Кези Фабиен

Левски:  44. Матей Маркович 3. Майкон 4. Кристиан Макун 5. Келиан Ван Дер Каап 6. Вендерсон Цунами 9. Александър Колев 12. Мустафа Сангаре 17. Евертон Бала 21. Алдаир 50. Кристиан Димитров 88. Марин Пламенов Петков

Преди мача  

"Сините" влизат в мача от второто място във временното класиране. Левски е с 19 точки и вече изостава от Лудогорец, който в събота победи Локомотив София. 

Славия пък се намира в криза след четири поредни срещи без победа, три от които бяха загуби. За последно победен беше ЦСКА при визита преди месец. "Белите" са на 11-ата позиция с 8 пункта на сметката си.

През изминалия сезон 2023/24 "сините" постигнаха дубъл над "белите". Левски се наложи с 2:0 както на "Александър Шаламанов", така и на стадион "Георги Аспарухов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички