Експериментален Барселона с разгром след рецитал на Левандовски, фенове на крака (ВИДЕО)


Експериментален Барселона с разгром след рецитал на Левандовски, фенове на крака (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

850 0

Барселона очаквано разгроми швейцарският аутсайдер Йънг Бойс. Столичаните са боксова круша под Алпите от началото на сезона и кризата очаквано се пренася и в Шампионска лига. Каталунците се наложиха с 5:0 у дома пред погледа на Войчех Шчесни и при завръщането на Френки де Йонг.

Големият герой за каталунците бе Роберт Левандовски с двете си попадения - в 8-ата и 51-ата минута. Иниго Мартинес бе точен за първи път с Барселона в 37’, а след това асистира и за поляка. Рафиня преди това беше точен в 34’ и даде асистенция за Левандовски. В крайна сметка Камара си вкара автогол за разгромното 0:5. 

Преди това столичаните бяха разгромени и у дома с 0:3 от Астън Вила. Сега за Барселона предстои домакинство на Байерн Мюнхен (23.10), а швейцарците ще приемат Интер в нова трудна среща.

Първо полувреме 

ГОЛ! Барселона без да среща проблеми откри чрез Левандовски още в осмата минута. Това беше и осмото му попадение досега през сезона във всички турнири. Капитанът Рафиня свърши повечето работа при ситуацията с острото си подаване - 1:0!

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

ГОЛ след ГОЛ! Каталунците тотално отказаха съперника след 30-ата минута. Първо Рафиня добави и гол към асистенцията си (34'), а след това Мартинес оформи класиката в каталунската столица. 

Бранителят засече топката с глава след центриране от корнер на Педри за 3:0! 

Второ полувреме

ГОЛ! Роберт Левандовски вкара втория си гол в мача след асистенцията на Мартинес. Той отклони кълбото след центриране от корнер и полякът свърши най-сладката работа за 4:0!

Нищо не се промени в следващите минути, когато Ансу Фати се включи за последните 30 минути. С него каталунците продължиха да нападат в търсене на още по-изразителен успех. 

163 дни след контузията в Ел Класико - Френки де Йонг се завърна в игра за първи мач през сезона, а и с Ханзи Флик начело. 

ГОЛ! Мохамед Камара имаше нещастието да направи 0:5 с автогол. Капитанът засече топката в собствената си врата след ниско центриране на Балде. 

В добавеното време гол на Монтейро беше отменено поради засада. 

Стартови състави 

Барселона: Пеня, Балде, Касадо, Кубарси, Кунде, Левандовски, Мартинес, Педри, Рафиня, Торес, Ямал;

Йънг Бойс: Келър, Блум, Зукру, Имери, Итен, Камара, Коли, Лаупер, Монтейро, Угринич, Хаджам;

*Де Йонг остава резерва

Преди мача 

През уикенда каталунците изненадаха с поражението си от Осасуна с 2:4. Очакванията към днешното домакинство на Барселона са засилени.  

Швейцарците стартираха с 0:3 у дома от Астън Вила, така че ще има тежки мачове в следващите седмици. През уикенда Йънг Бойс загуби и от Грасхопърс с 0:1 у дома. Столичаните шокиращо са предпоследни в родния шампионат с шест точки от осем двубоя.

Добрата новина за домакините е потенциалното завръщане на Френки де Йонг в групата на Флик. Нидерландецът дълго се възстановяваше от контузия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички